Η διαδρομή, τα τοπία, η φύση, η καλή παρέα δημιουργούν στον σύγχρονο άνθρωπο την ψυχική ηρεμία και ισορροπία που χρειάζεται για να ξεφύγει από την καθημερινότητα, την ρουτίνα της σύγχρονης μεγαλούπολης. Κλεισμένος μέσα στο πολυτελές κλουβί του με όλα τα μέσα που του παρέχει η σύγχρονη τεχνολογία οδηγείται στην απομόνωση, στην κατάθλιψη. Γιατί; Δεν χρειάζονται όλα αυτά; Χρειάζονται αλλά πρέπει να μάθουμε να τα χρησιμοποιούμε σωστά. Σε κάθε ευκαιρία σηκωθείτε από τους αναπαυτικούς καναπέδες, πετάξτε τον μανδύα της βαρεμάρας, της πλήξης και πραγματοποιήστε μια εκδρομή οπουδήποτε με τον/την σύζυγο, φίλο, παρέα και σίγουρα θα επιστρέψετε ανανεωμένοι. Με τις μπαταρίες φορτισμένες. Γι αυτό λοιπόν αδράξτε την μέρα

Τετάρτη 5 Μαΐου 2010

Άγιος Νικόλαος











Το Βέρμιο είναι βουνό με πολλές πηγές και ρέματα . Σημαντικότερη είναι η πηγή του Αγίου Νικολάου 4χμ ΝΑ της Νάουσας , η οποία τροφοδοτεί τον ποταμό Αράπιτσα . Άλλες πηγές είναι το Καρα Μπουρναρ στα 1600μ ,κάτω από τη κορυφή Μαύρη πέτρα , η οποία τροφοδοτεί το Μέγα ρέμα ,η πηγή Κουτσούφλιανη ,των τριών πέντε πηγαδιών , της χώρας το νερό και των Μύλων όπου βρίσκονται πάνω από τη Νάουσα , ο Άσπορος Γιαννακοχωρίου , η Γιοβάνα , τα Καρούτια , το Σιδεράκι στα 1800μ. , η Κρυσταλλία και πολλές άλλες.
Το κλίμα του Βερμίου χαρακτηρίζεται ορεινό . Ο χειμώνας είναι βαρύς με πλούσιες χιονοπτώσεις και θερμοκρασίες αρκετά κάτω του μηδενός ,η Άνοιξη υγρή με συχνές χιονοπτώσεις ως και αρχές Μαΐου στις κορυφές .Το Καλοκαίρι είναι η πιο ξηρή εποχή , αλλά δε λείπουν οι μπόρες τις θερμές ώρες της μέρας ,τέλος το Φθινόπωρο είναι βροχερό. Η χιονοκάληψη στις κορυφές του βουνού αρχίζει τον Νοέμβριο και τα χιόνια λιώνουν τέλη Απρίλη με αρχές Μαΐου.










Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου